baltymai ir t.t.
Baltymas – didžiulės, gyvajai gamtai labai svarbios molekulės, reikalingos ir kaip struktūriniai elementai, ir metabolizmo procesams vykdyti
Celiuliozė – panašus polimeras į glikogeną tik gliukozės molekulės sujungtos kitaip
Chitinas – gliukozės polimeras
Disacharidai – tai du monosacharidai sujungti kondensuojantis
DNR – (deoksiribonukleorūgštis), genetinė medžiaga, kurioje yra saugoma informacija tokių pat DNR kopijų sintezei bei informacija, kokia eilės tvarka turi būti jungiamos aminorūgštis sintetinantis baltymas
Fermentas – tai ląstelių baltymai
Fosfolipidas – tai molekulės, turinčios polinę dalį (galvutę) ir nepolinę (uodegėlę)
Fruktozė – vaisių cukrus
Glikogenas – tai iš ggliukozės molekulių sudarytas labai šakotas polimeras
Gliukozė – gyvūnų kraujyje esantis cukrus
Hidrofilinė – molekulė tai jonizuota organinė molekulė
Hidrofobinė – grandinė angliavandenių grandinės, sudarytos vien iš anglies ir vandenilio
Izomeras – tai molekulės, sudarytos iš vienodų atomų ir dėl to užrašomos vienodomis formulėmis
Monosacharidai – tai paprastieji cukrūs
Nukleotidas – yra kompleksas, sudarytas iš trijų tipų molekulių: fosfato, cukraus-pentozės ir azoto turinčios bazės
Peptidinė jungtis – tai tarp dviejų aminorūgščių susidariusi kovalentinė jungtis
Polimerai – tai didelės organinės molekulės makromolekulė
Ribozė ir deoksiribozė – du svarbūs cukrūs, tturintys penkis anglies atomus (pentozės)
Riebalų rūgštis – tai ilga angliavandenilio grandinė su karboksilo (rūgšties) funkcine grupe viename gale
RNR – (ribonukleorūgštis) baltymų sintezės tarpininkas
Steroidas tai lipidai – , kurių struktūra visiškai kitokia negu neutraliųjų riebalų rūgščių.
Triglicerinas – riebalų molekulė, kurioje prie gglicerolio molekulės jungiasi po tris riebalų rūgštis.
Vaškas – tai junginiai iš ilgas grandines turinčių riebalų rūgščių ir ilgagrūdžių alkoholių.