Maisto pramonė
Mėsa
TURINYS: ĮVADAS..............................3MĖSOS PIRMINIS PARUOŠIMAS.........................4SKERDIENOS IŠSKIRSTYMAS............................4PUSGAMINIŲ PARUOŠIMAS.............................6SUBPRDUKTŲ PARUOŠIMAS............................8LITERATŪRA..............................8 ĮVADASMėsa yra naminių gyvulių ir laukinių gyvulių bei paukščių skerdiena arba jos dalis.…
Amerikiečių nacionalinė virtuvė
AMERIKIEČIŲ NACIONALINIAI VALGIAI 20-to amžiaus pradžioje prasidėjo iš principo nauja amerikiečių kulinarijosraida.Labiausiai tas procesas pasijautė po pirmo pasaulinio karo.20-tas amžius…
Maitinimo praktika
Įvadas Projektuojama kaimo turizmo sodyba įsikūrusi Kretingos rajone Šašaičių kaime-vienkiemis. Greta sodybos teka didžiausia žemaitijos upė Minija. Artimiausi miestai: Kretinga,…
Prieskoniniai augalai
ĮVADAS Žmonės nuo seniausių laikų vartoja prieskonius: įvairių augalų džiovintus pumpurus, žieves, šaknis, uogas, vaisius. Egiptiečiai žolėmis ir prieskoniais balzamuodavomirusiuosius,…
Mikrobiologijo darbas
Turinys Įvadas..............................1psl.Virusai.............................2psl.Bakteriofagai.........................8psl.Išvados.............................12psl.Literatūra............................13psl Įvadas Mikrobiologija – biologijos mokslas, kuris nagrinėja mažų, plika akimi nematomų arganizmų – mikroorganizmų ląstelės formą, didumą ir…
Kinų virtuvė
Turinys Įvadas..............................1psl.In ir Jang virtuvėje............................3psl.Visi gardumynai iš žemės ir jūros....................3psl.Įmantri rūmų virtuvė ir sotus valstiečių maistas šiaurėje.......4psl.Saldžiarūgščių patiekalų gausa pietryčiuose.............5psl.Prieskoniai…
lapinės daržovės
Įvadas Daržovės – būtina ir nekrintanti į akis mūsų mitybos dalis, daranti didžiulį poveikį visiems mūsų virškinimo organams. Nustatyta, kad,…
Maisto priedai
Turinys Turinys..............................2Įvadas..............................31. MAISTO PRIEDAI..............................41.1. Dažikliai..............................51.2. Natūralūs dažikliai..............................51.3. Sintetiniai dažikliai..............................61.4. Dirbtiniai saldikliai..............................61.5. Antioksidantai,konservantai............................71.6. Kiti maisto priedai..............................71.7. Maisto priedų vartojimo tikslai.........................72. PLAČIAUSIAI…